“Don’t wait for someone to bring you flowers. Plant your own garden and decorate your own soul”

-Luther Burbank-

Natasja’s persoonlijke verhaal

Ik groeide op in een gelovig maar hele liefdevolle familie. Mijn moeder had veel mentale gezondheidsklachten, zoals depressies, psychoses en PTSS. Ik leerde daardoor al op jonge leeftijd om de gevoelens en behoeften van anderen voor die van mezelf te plaatsen. Ik wilde iedereen gelukkig maken en het voelde als mijn fout als ze dit niet waren. Ik deed enorm mijn best om het lieve meisje te zijn, om heftige emoties te vermijden, vooral boosheid en verdriet. Ik stopte mijn eigen gevoelens weg omdat ik anderen daar niet mee wilde lastigvallen.

Toen ik ouder werd raakte ik steeds verder verwijderd van mijn gevoelens. Aan de ene kant wilde ik voelen maar aan de andere kant was ik ook bang. Ik bleef daardoor in mijn eigen bubbel, mijn comfort zone, want dit was de enige plek waar ik me veilig voelde.

Op een bepaald punt zat ik echt op een duistere plek en begon ik mezelf pijn te doen omdat ik wist hoe ik mezelf moest uiten. Ik was gevoelloos en de pijn maakte dat ik in ieder geval iets voelde. Nu weet ik dat onder al die duisternis, de pijn en de trauma’s mijn ware zelf langzaam begon te spreken. Ze begon diep vanbinnen te fluisteren en veroorzaakte een gevecht in mij. Een gevecht tussen mijn hart en mijn hoofd.

Ik stopte met mijn baan en ik begon terug te kijken op mijn leven en zag alle moeilijke momenten, de duisternis en de pijn. En ik begon te beseffen dat het allemaal lessen waren die me op dit punt hadden gebracht. Ik realiseerde me dat, om hieruit de komen, om de destructieve patronen te doorbreken, ik hulp nodig had.

Ik nam de eerste stap en kocht een online programma. Dit veranderde alles. Mijn leven begon na die dag te transformeren. En mensen om mij heen merkte dit ook. Ze zagen hoe ik veranderde, hoe gelukkig ik was. Hoe ik straalde, hoe mijn ogen sprankelden. Ik vertelde ze dat het kwam omdat ik besloten had om in mezelf te gaan investeren, ik koos voor mij.

Ik voelde dat ik anderen wilde helpen die op datzelfde punt waren als ik een aantal Jaren geleden was, dus ik deed een opleiding tot transformatie coach.

Ik kwam Koen tegen en dat voelde zo goed, we waren direct verbonden en onze liefde bleef groeien. Daarna richtte ik de Fine Fleur Academy op, om anderen op hun levenspad te helpen en te begeleiden. Om jou weer in verbinding te brengen met je hart en je intuïtie.

Mijn leven is zo anders nu, zo vol rijkdom en gevoelens. Getrouwd met Koen, en mama van Robin. De afgelopen jaren waren een prachtige maar ook hele intense tijd. Ik voel me nu zo levend, bewust en gelukkig!

Dit is mijn verhaal. Mijn reis, alles wat me gemaakt heeft tot de persoon die ik nu ben. Een optelsom van alle lessen die ik moest leren, soms hele harde lessen. Dingen waar ik nu op terug kan kijken en kan zien waarom het nodig was. Ik had al die lessen nodig om me te brengen waar ik nu ben. De plek waar ik hoor te zijn. Werkend als coach, anderen begeleiden op hun pad. Samen met mijn soulmate, zo’n mooie intense relatie en zo verliefd. Mama van het meest mooie en lieve meisje dat er is…

De weg hiernaartoe was soms lang en vol hobbels. Het duurde bijna 29 jaar van mijn leven, en ik leer en groei nog steeds iedere dag. 

Ik hoop dat dit ook jou inspireert om stappen te zetten. Om actie te ondernemen en jouw droomleven te gaan creëren. En ik zou het zo fijn vinden om je in dit proces te begeleiden want ik weet hoe moeilijk het is om het alleen te doen. Laten we samen groeien en bloeien!

Let’s connect